Att ha någon att tala med om viktiga saker…

Jag är samtalsterapeut och arbetar även med samtalsstöd och sorgbearbetning. När nya klienter kontaktar mig pratar vi oftast lite i telefon och bokar en tid för ett första samtal. Jag berättar lite om psykosyntesen och frågar vad klienten vill ha hjälp med. Ofta får jag svaret:

”Jag vill bara ha någon att tala med om viktiga saker…”

Idag är det inte ovanligt att vi saknar någon att tala med om viktiga saker. Tiden springer iväg med oss och den egna tiden, den för reflektion, bortprioriteras. Vi kanske har en fin relation hemma och värdefulla vänner som kan möta oss i vissa behov. Men ibland behöver en få möta sig själv med stöd av någon som inte finns med i ens vardag. Ibland behöver en få möta sig själv på ett nytt sätt och med någon som inte dömer eller har åsikter om det som kommer fram. Någon som sitter kvar och som lyssnar och är fokuserad. Någon som varsamt kan möta problem och utmaningar tillsammans med en och utforska vad som skaver och vilken längtan det är som vill komma fram.

Samtalsterapi, sorgbearbetning, eller en dejt med sig själv? Att göra plats för sig själv en timme i veckan i kalendern kan vara en bra början.

/Helene Kindstedt

Samtalsrummet

2 226 svar till ”Att ha någon att tala med om viktiga saker…”